Материалите трябва да бъдат предавани като два отделни прикачени файла на електронната поща на списанието и на главния редактор: kxjournal@hssfoundation.org, hssfoundation1@gmail.com, veronika.s.dimitrova@gmail.com. Първият файл е заглавна страница и съдържа имената на автора (авторите), заглавие, резюме, ключови думи, електронна поща, институционален адрес и кратка биографична справка за автора (академична степен, длъжност, основни публикации, научни интереси и др.) на български и английски език. Биографичната справка не трябва да надхвърля 300 думи. Вторият файл се подава анонимизиран и съдържа заглавието, резюмето на английски език (до 150 думи), ключови думи (от 3 до 10 на брой), текста на статията, библиографията и бележките. 

Ръкописите не бива да надхвърлят 20 стандартни страници (36 000 знака с интервалите), заедно с таблиците и илюстрациите. 

При наличие на графики, таблици и изображения в текста, те следва да бъдат изпратени отделно. Таблиците, графиките и изображенията трябва да имат ясни заглавия в текста. Графиките и изображенията се подават черно-бели. Изображенията се прилагат в растерен формат. 

Текстът, който авторът иска да маркира като по-важен, се изписва в курсив. 

Бележките се поставят в края на текста.